Iron Orchid Design (IOD) Moldi
Moldi ir veidoti no kvalitatīva, pārtikas droša silikona, gumijai līdzīga materiāla.
Moldus izmanto: mēbeļu dekorēšanā, veidojot mazo dekoru, dekorējot keramikas izstrādājumus, veidojot ziepes, sveces, rotas, izmanto kulinārijā, gatavojot cepumus, piparkūkas, šokolādi un ledu.
Moldus var izmantot darbā ar dažādiem dekoratīvajiem materiāliem: pašcietējošo masu, ģipsi, šķidro plastiku, polimer mālu, mālu, šokolādi, piparkūku mīklu, siera cepumu mīklu. Tos drīkst ievietot cepeškrāsnī līdz 180 grādiem, kā arī saldētavā.
Molda papildus īpašības: apkārt katram molda elementam ir maza mikro maliņa, kas ļauj vieglāk noņemt lieko masu, ja strādāsiet ar pašcietējošo masu. Kā arī uz molda, blakus katram elementam, ir atzīmes cik ml vai grami jums ir nepieciešami, lai izlietu/aizpildītu šo elementu, ja strādāsiet ar šķidrajām masām.
Darbs ar pašcietējošo masu: Pirms masas iepildīšanas, molda vēlamo elementu mazliet iepūderējiet ar kartupeļu cieti (ar otiņas palīdzību), tādējādi būs vieglāk izņemt gatavo dekoru no formas, it sevišķi, ja tam ir sīkas un smalkas detaļas. Pašcietējošās masas labā īpašība ir tāda, ka tā lēnāk žūst, līdz ar to dekoru ir iespējams pielīmēt pie apaļām, ovālām un liektām pamatnēm, jāņem vēra, ka pašcietējošai masai žūstot mēdz veidoties plaisas un plīsumi, kas piešķir dekoram papildus vintidž izskatu.
Darbs ar mīklu: Cepumu, piparkūku gadījumā, pirms mīklas iepildīšanas, molda elementu iepūderējiet ar miltiem vai eļļu (ar otiņas palīdzību). Ir divas metodes kā strādāt ar mīklu, viena ir izņemt gatavo cepumu no molda un likt uz cepešpannas vai otra metode ir moldu ar mīklu ievietot cepeškrāsnī līdz 180 grādiem.
Darbs ar šķidro masu: Uz katra molda, blakus elementam, ir atzīme cik ml vai grami masas ir nepieciešami, lai izlietu jums vēlamo elementu. Atliek nosvērt, vai nomērīt, tik daudz šķidrās masas cik jums ir nepieciešams (tas ir īpaši svarīgi, jūs strādājat ar šķidro plastiku, kas sajaucot divas komponentes, ātri sacietē). Darbā ar šķidrajiem materiāliem, izlietais dekors sanāk ļoti precīzs, detalizēts un neplaisā, taču to var pielīmēt tikai pie līdzenas virsmas. Kā arī ir jāņem vērā katras šķidrās masas individuālais cietēšanas laiks.
Kopšana: mazgāt siltā ziepjūdenī.
Papildus komentāri: Moldu, ko ir paredzēts izmantot kulinārijā, neizmantojiet darbā ar ne pārtikas masām.
Izmērs: 15*25 cm